EK: Uitslag Duitsland - Polen

Het teleurstellende duel tussen Duitsland en Polen is geëindigd met hoe het begonnen was; 0-0. Na een slechte eerste helft en een iets vermakelijkere tweede helft stond de brilstand op het bord. Beide landen staan nog wel bovenaan in de poule met vier punten en kunnen in hun laatste duel gelijkspelen om door te gaan naar de achtste finale.

Voor de eerste helft was er eigenlijk maar één woord passend; tegenvallend. Er was een kansje voor Duitsland te noteren, maar Kroos gleed die mogelijkheid naast de goal. Opvallend was nog de snelle gele kaart (na twee minuten) voor Khedira, die werd uitgedeeld door Björn Kuipers; de goed leidende Nederlandse scheidsrechter.

Misschien wel de beste man van het veld; scheidsrechter Kuipers.
Misschien wel de beste man van het veld; scheidsrechter Kuipers.

De eerste minuut na rust beloofde al wat meer beterschap. Aan Poolse zijde kreeg Milik een enorme kans, maar hij raakte de bal niet vol met de hoofd, waardoor deze naast ging. In dezelfde minuut schoot Götze aan de andere kant in de handen van de Poolse doelman Fabianski.

Het leidde een iets betere tweede helft in, waar wat meer de aanval werd opgezocht. Na 70 minuten kreeg Ajax-spits Milik opnieuw een enorme kans, maar trapte in kansrijke positie volledig langs de bal heen. Duitsland werd naar mate de wedstrijd vorderde iets sterker, maar buiten een schot van Özil wist het bar weinig kansen te creëren.

De Polen grepen de slotfase aan om enkel nog maar te verdedigen, wetende dat een gelijkspel een mooie stap richting de achtste finale zou zijn. De wereldkampioenen waren niet in staat een gaatje te creëren in de Poolse defensie en daardoor eindigde de wedstrijd in 0-0.

Duitsland

0 - 0

Polen

 
 Gele kaart: Khedira, Özil, Boateng (Duitsland), Maczynski, Grosicki, Peszko (Polen)
 
Stadion: Stade de France, Saint-Denis 
Toeschouwers: 75.000
Arbiter: Kuipers
 
Opstelling:   Opstelling:
Neuer
Höwedes
Boateng
Hummels
Hector
Müller
Khedira
Özil
Kroos
Draxler (Gomez/72)
Götze (Schürrle/66)
  Fabianski
Piszczek
Glik
Pazdan
Jedrzejczyk
Blaszczykowski (Kapustka/80)
Krychowiak
Maczynski (Jodlowiec/76)
Grosicki (Peszko/87)
Milik
Lewandowksi