EK: Uitslag Oekraïne - Noord-Ierland

Noord-Ierland heeft tijdens het EK voetbal in Frankrijk voor een grote verrassing gezorgd door Oekraïne met te verslaan. in het Parc Olympique Lyonnais in Lyon werd het 0-2 voor de debutant op dit Europees kampioenschap.

De eerste helft van de wedstrijd was er één om snel te vergeten. Oekraïne slaagde er niet in om een fatsoenlijke aanval op de mat te leggen, waardoor de bal telkens bij de Noord-Ieren werd ingeleverd. Ook in de lucht was Noord-Ierland telkens sterker dan de Oekraïners.

Toch speelde de mannen van bondscoach Martin O'Neill niet veel beter, al was Noord-Ierland wel verantwoordelijk voor de enige kans in het eerste bedrijf. Een corner kwam uiteindelijk bij Craig Cathcart, die hoog boven de Oekraïners uit kwam. Hij slaagde er zelfs in de bal op doel te koppen, maar deze suisde maar nipt langs de kruising.

Noord-Ierland viert het eerste doelpunt in de wedstrijd tegen Oekraïne (PRO SHOTS / Action Images)

Oekraïne was dus gewaarschuwd, maar in de tweede helft werd het land alsnog in de lucht verrast. Een voorzet van Oliver Norwood kwam bij Gareth McAuley, die de bal met op fraaie wijze in het doel wist te koppen. Vlak voor deze goal kregen de Oekraïners nog wel een kans via Seleznyov, maar zijn kopbal leverde niets op.

Na het doelpunt was Oekraïne genoodzaakt vol op de aanval te gaan spelen. Bovendien kon de tactiek enigszins worden bijgeschaafd, toen de wedstrijd kort werd gestaakt door een hevige hagelbui. Noord-Ierland wierp echter een handbalverdediging op en lieten zich de kaas niet meer van het boord eten. In de slotseconde van het duel verdubbelde Niall McGinn de score voor de Noord-Ieren en kon het feest echt beginnen.