EK: Uitslag Rusland - Slowakije

Slowakije heeft voor het eerst in haar historie een EK-wedstrijd gewonnen. Rusland werd met 2-1 verslagen na een effectieve eerste helft. In de tweede helft waren beide teams behoorlijk matig.

Het begin van de wedstrijd was niet best en beide ploegen konden eigenlijk niets creëren. In de 23e minuut konden we het eerste gevaar optekenen. De Russen werden gevaarlijk via Dzyuba, die echter teveel onder de bal kwam en zo te weinig kracht kon zetten. Even later werd Rusland opnieuw gevaarlijk via Fedor Smolov, die net naast schoot.

Net na het halve uur besloot Marek Hamsik de bal maar eens naar voren te schieten. De pass belandde bij Vladimir Weiss, die twee Russen uitkapte en het Russische doel onder vuur kon nemen: 0-1. Vlak voor rust werd het bepaald niet beter voor de Russen. Na een korte corner haalde Marek Hamsik verwoestend uit. Binnenkant paal werd het zelfs 0-2. Zo wist voor het eerst een ploeg 2x in de eerste helft te scoren op dit EK.

In de tweede helft bleef het rommelige karakter van de wedstrijd staan. De Slowaken kregen geen grote mogelijkheden, maar ook de Russen konden niet imponeren. Pas in de 67e minuut kregen ze een serieuze kans. Toch was het nog niet voorbij. In de 80e minuut kregen de Russen een kans na rommelig uitverdedigen. Shatov kon vervolgens na een mooie combinatie voorzetten en zo kon Glushakov inkoppen voor de 1-2.

Hierna ging een wedstrijd die eigenlijk op slot zat toch weer open. De Russen belegerden het Slowaakse doel, waarbij Glushakov net naast schoot. Toch kwamen de Russen niet meer langszij. Zo blijven zij op 1 punt staan in groep B. Slowakije voegt zich door de overwinning op Rusland naast Wales.

Rusland

1 - 2

Slowakije

80' Glushakov    32' Weiss