'Diefstal was onschuldige kwajongensstreek'

Het op Pinkpop aangehouden CDA-raadslid beweert dat zijn aanhouding het gevolg is van een 'onschuldige kwajongensstreek'. Tegenover nieuwssite 1Limburg verklaart Mark Meijer dat hij in de nacht van zaterdag op zondag in een dronken bui een zitzak mee wilde nemen naar een afterparty.

"Na het afsluitend optreden van Rammstein besloot ik met vrienden het feest op de camping voort te zetten. Backstage zat ik op een zitzak van een bierbrouwer en ik besloot deze mee te nemen naar de camping. Net buiten het festivalterrein ben ik op mijn actie aangesproken en vervolgens opgepakt. Onder het genot van wat bier leek dit onschuldig," aldus Meijer. "Ik heb er oprecht spijt van dat de geweldige sfeer is omgeslagen. En dat wellicht mijn gemeente en mijn partij door de actie in verlegenheid zijn gebracht. Ik bied dan ook mijn excuses aan voor de commotie die is ontstaan door mijn gedrag."

De officier van justitie moet het proces-verbaal van het incident nog beoordelen. Tot die tijd wil het Openbaar Ministerie nog niks zeggen over de zaak.