Konami laat PES 2017 meespelen op E3

Na alle commotie rondom het vertrek van Kojima zou je haast vergeten dat Konami nog een game in de pijplijn heeft: PES 2017. Deze is nu onthuld tijdens de E3.

In Pro Evolution Soccer 2017 draait het om 'Control Reality'. De makers willen balcontrole nog meer in de gameplay verwerken. Verbeteringen zijn bijvoorbeeld te vinden in 'first touch', wanneer een speler de bal probeert aan te nemen. Ook het maken en aannemen van passes en een AI die zich aan jouw speelstijl aanpast zijn nu aangepakt.

Vorige PES-games gebruikten al Team ID en Player ID om het team en de individuele spelers de indentiteit te geven van hun daadwerkelijke bestaande naamgenoten. PES 2017 geeft elke speler nu nog meer parameters mee. Deze leveren data aan het 'Real Touch'-systeem. Real Touch bepaalt hoe elke speler de bal zal aannemen, en neemt daarbij de kracht van het schot en de hoogte van de bal mee in de berekeningen. Het nieuwe 'Precise Pass'-systeem kijkt hoe andere spelers staan en kunnen bewegen op het veld om zo betere passes naar vrije teamgenoten te kunnen spelen.

Er zijn meer dingen aangepast. Onder andere zijn doelmannen aangepakt om realistischer te laten zijn door meer acties te doen in het doelgebied om te zorgen dat dat net leeg blijft. 'Adaptive AI' kijkt hoe jij speelt en zal patronen herkennen, zodat je ook jouw spel constant moet aanpassen om de tegenstander te slim af te zijn. Andere taktieken tijdens de wedstrijd instellen kan ook met 'Total Team Control'. Er is een nieuw hoekschopsysteem, waardoor je net voor het nemen of verdedigen nog instructies kunt instellen zoals of men een gebied of een man moet dekken, of als je aanvalt, iedereen in het zes-meter gebied moet gaan staan.

Grafisch is de Fox-engine verantwoordelijk voor de beelden. PES 2017 heeft veel meer animaties gekregen ten opzichte van vorig jaar. Hierdoor voelt het vloeiender aan en lijken bostingen echter. Er zijn meer spelers ingescand om ze te laten lijken op hun evenbeeld. Ook zijn er kleine details, zoals damp uitademen als het koud is of een doelpaal of -lat dat beweegt als er op geschoten is.

Pro Evolution Soccer 2017 komt in de herfst uit op PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One, Xbox 360 en pc.

PES 2017 E3 2016 (Foto: Konami)

PES 2017 E3 2016 (Foto: Konami)