EK: Uitslag Ierland - Zweden

Ierland en Zweden zijn het EK voetbal in Frankrijk met een gelijkspel begonnen. In het Stade de France in Parijs kwamen de Ieren na de pauze op voorsprong, maar zorgde verdediger Ciaran Clark er met een eigen doelpunt voor, dat de punten alsnog werden gedeeld.

Voor rust hadden de Ieren het beste van het spel, maar zij slaagden er niet in om het overwicht in doelpunten uit te drukken. Keeper Andreas Isaksson wist een harde knal van Jeff Hendrick uit het doel te werken en had na een half uur spelen nog eens geluk toen diezelfde Hendrick de lat raakte. Ook aanvoerder John O'Shea wist het net niet te laten bollen.

Zweden stelde er echter nauwelijks iets tegenover. Sterspeler Zlatan Ibrahimovic, die na dit EK voetbal afzwaait als international, kwam zelfs amper in het stuk voor. Dat had ook te maken met het feit dat de Zweedse ploeg vooral heel veel fouten maakte.

Glenn Whelan (Ierland) in duel met Zlatan Ibrahimovic (PRO SHOTS)

Aan het begin van de tweede helft brak Ierland uiteindelijk de ban door de score te openen. Een poging van Hendrick wist Isaksson nog te pareren, maar op een prachtige dropkick van Wes Hoolahan had de sluitpost geen antwoord.

De treffer voor de Ieren was dan wel verdiend; het heft werd na de treffer uit handen gegeven, waardoor de ploeg het steeds lastiger kreeg. Clark verraste zelfs bijna zijn eigen doelman, maar die wist een gelijkmaker te voorkomen. Niet veel later schoot Ibrahimovic nipt naast.

Toch kwamen de Zweden uiteindelijk op gelijke hoogte. Een voorzet van Ibrahimovic kwam op het hoofd van Clark terecht, die nu wel zijn eigen keeper verschalkte. In de slotfase had Ierland de 2-1 nog kunnen maken, maar Isaksson reageerde alert op een schot van Hendrick.

Ierland

1 - 1

Zweden

48' Hoolahan   71' Clark (e.d.)

Gele kaart: McCarthy, Whelan, (Ierland), Lindelöf, (Zweden)