Meer Doom en zelfs nog een weekje gratis

Bethesda Softworks en id Software hebben de eerste DLC voor Doom-multiplayer, met de naam Unto the Evil, bekendgemaakt. Er zijn ook meer updates bekendgemaakt. Het eerste level van Doom zal vanaf nu gratis te spelen zijn als demo. Maar let op, deze demo is over een week weer verdwenen.

De DLC biedt drie nieuwe mappen: Offering, Cataclysm en Ritual. De Harvester is een nieuwe vijand die je tegen kunt komen. Een nieuw wapen, nieuwe equipment, taunts, armor sets en nog meer aanpassingen aan je personage zullen er ook in zitten.

SnapMap krijgt gratis updates om nieuwe omgevingen te bouwen, met meer wapens en items. Je kunt straks ook makkelijker een singleplayer-ervaring maken.

Voor multiplayer komen er twee nieuwe gratis modi volgende maand. Exodus is een variant op capture-the-flag, terwijl Sector een multi-zone capture-and-hold-modus is. Later deze zomer komen er nog drie nieuwe free-for-all modi, waaronder Classic Deathmatch.

De demo van Doom zal op Steam, PSN en Xbox Live te downloaden zijn. In onderstaande video is het allemaal nog eens samengevat met beeld en geluid.