EK: Uitslag Polen - Noord-Ierland

Arek Milik werd tegen Noord-Ierland de held van Polen. De aanvaller van Ajax maakte de enige treffer van de wedstrijd tegen Noord-Ierland. 

Bij Polen stond Robert Lewandowski samen met Milik in de spits. Aan de kant van EK-debutant Noord-Ierland stond Kyle Lafferty in de basis, waardoor cultheld Will Grigg op de bank bleef. De man om wie veel te doen is bleef negentig minuten op de bank.

Noord-Ierland maakte in de EK-kwalificatie nog veel indruk, maar tegen Polen liet de ploeg niet veel zien. Michael O'Neill liet zijn manschappen voornamelijk achterover leunen, waardoor Polen er maar moeilijk doorheen kwam. De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Milik, die zich goed vrijspeelde in de zestien, maar vervolgens van vijf meter de bal over het doel schoot.

Polen bleef het gehele duel de betere ploeg, maar in de afronding ontbrak het steeds net een beetje aan scherpte. Lewandowski speelde geen grootse wedstrijd en de spits van Bayern München werd aan banden gelegd door het centrale duo van de Noord-Ieren. Milik kreeg vervolgens weer een kans, maar dit keer schoot hij na een hoekschop de bal in het zijnet.

Na de pauze was het wel raak voor de Ajax-aanvaller. Milik werd vanaf rechts aangespeeld door Jakub Blaszczykowski, waarna hij met een droge knal van de rand van het strafschopgebied voor de 1-0 zorgde. Noord-Ierland moest na deze treffer wat meer komen, maar de ploeg kon weinig uithalen in Nice. Invaller Conor Washington was dicht bij de gelijkmaker, maar hij kon net niet meer bij de bal na een sprint over vijftig meter.

Polen kreeg nog wel mogelijkheden op de 2-0, maar het bleef uiteindelijk bij de goal van Milik. De Oost-Europese ploeg is dus goed begonnen aan het EK en richt het vizier nu op de groepsduels met Duitsland en Oekraïne.

Arek Milik viert feest met zijn ploeggenoten na zijn treffer, (PRO SHOTS/Action Images)
Arek Milik viert feest met zijn ploeggenoten na zijn treffer, (PRO SHOTS/Action Images)

Polen

1 - 0

Noord-Ierland

 51' Milik    
 
 Gele kaart: Kapustka, Piszczek, (Polen), Cathcart, (Noord-Ierland)
 
Stadion: Stade de Nice, Nice 
Toeschouwers: 35.000
Arbiter: Hategan (Roe)
 
Opstelling:   Opstelling:
Szczesny
Piszczek
Glik
Pazdan
Jedrzejczyk
Blaszczykowski (Grosicki/80)
Krychowiak
Maczynski (Jodlowiec/78)
Kapustka (Peszko/88)
Milik
R. Lewandowski
  McGovern
McLaughlin
Cathcart
McAuley
J. Evans
Ferguson (Washington/66)
McNair (Dallas/46)
Baird (Ward/76)
Davis
Norwood
Lafferty