Azealia Banks betreurt homofobe opmerkingen

Azealia Banks is weer eens door het stof gegaan. Dit keer schrijft ze in een lang bericht op Facebook spijt te hebben van een aantal homofobe opmerkingen die ze maakte. "Ok, ik gebruik het woord F****T nooit meer", belooft de rapper.

"Ik besef dat woorden kunnen kwetsen", schrijft Azealia. "Hoewel ik immuun ben voor woorden en mijn huid dikker is dan die van vele anderen, betekent dat niet dat ik mag schelden of kleineren." Volgens de rapper, wier beledigende uitlatingen geregeld het nieuws halen, is dat wel de manier waarop je een dikkere huid krijgt.

"Maar dat is niet eerlijk", gaat Azealia verder. "Niet eerlijk voor mijn fans en mijn collega's, maar nog belangrijker: niet eerlijk voor mijzelf. Door gebruik te maken van die woorden schets ik een verkeerd beeld van mezelf." De rapper schrijft dat ze lief, aardig, zorgzaam, gul en gelukkig is en dat ze anderen graag aan het lachen wil maken en laat genieten van muziek en kunst. "De kans verliezen mensen te laten genieten, is het domste dat ik in dit leven zou kunnen doen."

Azealia sluit haar bericht af met een 'oprecht excuus' aan haar fans. "Ik weet dat jullie allemaal het beste willen voor mij. Bedankt dat jullie zo lang zijn blijven plakken. Jullie zijn mijn rots in de branding."