Vier coureurs verongelukt tijdens Isle of Man TT

De Isle of Man TT heeft ook dit jaar weer een einde gemaakt aan het leven van een aantal coureurs. Tot en met vrijdag werden op het beruchte stratencircuit op Man weer vele races gehouden, met de Senior TT van vrijdag als het grote hoogtepunt. 

Op 4 juni ging het tijdens de eerste race van de zijspanners al fout. De Australiër Dwight Beare verongelukte in Rhencullen, op ongeveer één derde van het zestig kilometer lange circuit. Diezelfde dag ging motorcoureur Paul Shoesmith in de trainingen dusdanig hard onderuit op het een paar kilometer verderop gelegen Sulby Straight, waar de motoren snelheden van ruim boven de 300 kilometer per uur halen.

Tot vrijdag ging het vervolgens goed, maar in de tweede race van de zijspanners sloeg het noodlot weer toe. De 58-jarige Ian Bell, onderweg met zijn zoon Carl, verongelukte bij Ballaspur, een van de vroege bochten op het circuit. Tijdens de hoofdrace, de Senior TT, ging het vrijdag tot slot fout met Andrew Soar. De Engelsman ging hard onderuit bij het na 53 kilometer gelegen Keppel Gate en overleed aan zijn verwondingen. 

De Noord-Ier Michael Dunlop won vrijdag de Senior TT. In de tweede ronde liet hij een gemiddelde snelheid van 215 kilometer per uur noteren en dat was een nieuw record. 

Aan boord bij Dunlop tijdens een ronde eerder in de week, waar hij als eerste ooit onder de 17 minuten dook (Bron: YouTube)