Gawker gered van faillissement

Gawker Media is bankroet. Het mediabedrijf, dat eerder dit jaar nog veroordeeld werd tot het betalen van een miljoenenboete aan Hulk Hogan, heeft vrijdag een faillissement aangevraagd.

Gawker publiceerde in 2012 een sekstape van Hogan. Op de beelden, die zonder Hogans medeweten werden opgenomen, is te zien hoe de voormalig worstelaar seks heeft met de vrouw van zijn toenmalige beste vriend.

Hogan klaagde Gawker aan, na een slepende rechtszaak besloot een jury dat Gawker 115 miljoen dollar (102 miljoen euro) aan schadevergoeding moet betalen. Later kwam daar nog eens een bedrag van 25 miljoen (22 miljoen euro) dollar bovenop. Met het totaalbedrag van 140 miljoen dollar (124 miljoen euro) wilde de jury duidelijk maken dat Gawker een grens had overschreden.

Na het toekennen van de schadevergoedingen liet Hogan blijken nog niet klaar te zijn met Gawker. Vorige maand sleepte hij het mediabedrijf opnieuw voor de rechter, omdat de website documenten zou hebben gelekt waaruit bleek dat hij racistische opmerkingen maakte. Een verzoek om die nieuwe zaak te starten werd onlangs afgewezen.

Update, 22:24 uur:

Gawker lijkt gered te zijn van een faillissement. Ziff Davis, de eigenaar van onder andere gamingwebsite IGN en internetsnelheidsmeter Ookla maakte bekend de Gawker Media Group te hebben gekocht voor plusminus 100 miljoen dollar. Alle zeven merken van Gawker Media Group zoals Kotaku en Jezebel zijn inbegrepen bij de deal. Het is nog niet bekend of de overname gevolgen heeft voor de sites.

Sekstape Hulk Hogan kost Gawker de kop
Sekstape Hulk Hogan kost Gawker de kop (Foto: BuzzE)