Sony bevestigt nieuwe 'high end' PlayStation 4

Sony heeft het veelbesproken gerucht over het bestaan van een nieuwere, betere PlayStation 4 bevestigd. De nieuwe console wordt door PlayStation-topman Andrew House simpelweg benoemd als 'high-end PS4' met ondersteuning voor 4K-content, die tijdens de ontwikkelingsfase de reeds bekende codenaam Neo draagt.

In een interview met The Financial Times geeft House aan dat er volgende week tijdens E3 geen aankondigingen zullen worden onthuld omtrent de nieuwe PlayStation, en er is verder ook niets losgelaten over een eventuele releasedatum of prijskaart. Een officiële aankondiging van de nieuwe PlayStation, die beschikt over onder andere een krachtigere processor en videokaart, volgt ergens na E3.

Softwareondersteuning voor de Neo/PS4K begint deze herfst, wat een release rond die periode zou kunnen suggereren. Hoewel de PS4K duurder wordt dan de normale PS4, zal deze geenszins fungeren als 'vervanger' voor de PS4; "we zullen simpelweg beide console-varianten gaan verkopen gedurende de levenscyclus. Alle toekomstige games zullen gewoon draaien op de normale PS4 en we verwachten dat alle - of in ieder geval zoveel mogelijk - titels daarnáást ondersteund worden door de high-end PS4", aldus House. Voor gameontwikkelaars zal er volgens House een 'kleine, beheersbare' hoeveelheid extra werk achterweg komen.

Sony's persconferentie gaat aankomende maandag van start, maar daar wordt naar alle waarschijnlijkheid dus niets losgelaten over de 'high-end PS4/PS4K/PS4.5/PS4-Neo'. House geeft verder nog aan dat Sony met de PlayStation Neo 'de hardcore gamers' en 'bezitters van uhd-televisies' wil bedienen.

Een aantal weken geleden werden er door Microsoft-insiders ook al geruchten de wereld ingeslingerd over een krachtigere Xbox One, met de codenaam Scorpio. Daarover kun je alles lezen in dit artikel.


PlayStation 4K bevestigd door PlayStation-topman Andrew House