Grote brand op industrieterrein Alkmaar

Bij een bandenfabriek aan de Otterkoog in Alkmaar woedt momeneel een zeer grote brand. Er is inmiddels een NL-Alert verstuurd waarin geadviseerd wordt om ramen en deuren gesloten te houden.

Alle korpsen uit de regio zijn opgeroepen om te assisteren bij het blussen van de brand. De regionale omroep Alkmaar Centraal meldt dat er tenminste één gewonde is gevallen en dat er mogelijk een explosie heeft plaatsgevonden.

Update 21:52 uur
Volgens de Veiligheidsregio gaat het niet om een bandenfabriek, maar om een bedrijfsverzamelgebouw. In het pand zouden 14 units aanwezig zijn, waarvan er 11 volledig verwoest zijn door de brand, de overige drie zijn ook beschadigd. Inmiddels is ook de N242 afgesloten voor verkeer. 

De rookontwikkeling neemt af in intensiteit en is niet meer zwart aldus de veiligheidsregio op Twitter. Mochten er roetdeeltjes op eetbare planten terecht zijn gekomen, wordt aangeraden om deze goed af te spoelen, en bij twijfel niet meer op te eten. 

Update 20.49 uur:
Een getuige meldt aan RTV NH dat hij vlak voor de brand uitbrak een doffe knal hoorde. Kort daarop zag hij een man uit het pand kruipen die onder de brandwonden zat. Inmiddels is door de veiligheidsregio bevestigd dat er één gewonde is gevallen. Hij is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Het industrieterrein is inmiddels volledig afgesloten. Volgens de brandweer zijn er geen mensen meer in het pand aanwezig.