Idioten reizen mee op dak trein

Twee vloggers hebben een levensgevaarlijke stunt uitgehaald, meldt nieuwssite 1Limburg. Tussen de stations Nijmegen Heyendaal en Mook Molenhoek hebben ze illegaal op het dak van een stoptrein meegereisd.

Ene Willem heeft het filmpje van de capriolen die hij samen met zijn makker uithaalt op zijn YouTubekanaal geplaatst. Duidelijk te zien is hoe het tweetal, geholpen door een derde figuur, vanaf een loopbrug op station  Nijmegen Heyendaal op het dak van de trein springt. Vervolgens rijden ze op het dak van de trein mee naar station Mook Molenhoek. Daar springen ze van de trein en rennen ze weg.

Spoorvervoerder Veolia is 'not amused' en gaat aangifte doen tegen de treinsurfers. Directeur Ben Dwars van het vervoersbedrijf spreekt van 'ziek gedrag' en is van plan de vloggers 'maximaal aansprakelijk te stellen'. Artikel 164 van het Wetboek van Strafrecht stelt dat het opzettelijk in gevaar brengen van het spoorverkeer bestraft kan worden met een hoge geldboete of maximaal vijftien jaar gevangenisstraf.


Levensgevaarlijke capriolen (Video: YouTube)