FOK! Wat een weer: droog en zonnig

Vandaag blijft het rustig qua weerbeeld. Het is droog en zonnig, en de temperaturen lopen uiteen van 16 graden op de Wadden tot 25 graden in het binnenland.  Het KNMI heeft de code geel, die afgelopen week bijna voortdurend van kracht was, dan ook ingetrokken. De wind is matig van kracht en komt overwegend uit het noordwesten.

Zon op 05:21
Zon onder 21:57
Zonkracht

6 / 3

Bondage had ook last van mooi weer en zette een bak met water voor de vogels in de tuin. Hij had succes en spotte deze vogel die nieuwsgierig kwam kijken naar wat er in de schaduw stond. 

Ook in Rolde was het zonnig!  (Foto: bondage)
Ook in Rolde was het zonnig! (Foto: bondage)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag
1042 Eduard de Belijder volgde zijn overleden halfbroer Hardeknoet op als koning van Engeland.
1631 René Descartes publiceerde het werk Discours de la Méthode.
1783 In IJsland barstte de vulkaan Laki uit, een uitbarsting die meer dan 8 maanden zou duren, en aan meer dan 9000 mensen het leven kostte.
1943

In één treinrit werden 1300 joodse kinderen van Westerbork naar Sobibór getransporteerd, om drie dagen later te worden vergast.

2014 Rafael Nadal won voor de 9e keer Roland Gaross, tevens zijn 14e grandslam overwinning. Met deze zege evenaarde hij Pete Sampras.


De evenaring van Pete Sampras, door Rafael Nadal