Herrada wint in Dauphine

De derde etappe in het Criterium du Dauphiné is zonder kopstoten of andere gekkigheden gewonnen door Jose Herrada. Hij was de enige die een groepje late vluchters nog terug kon pakken. Bauke Mollema werd zesde.

In de etappe was de belangrijkste vluchter van de dag de Fransman Alexis Gougeard. In het voorjaar was hij al veelvuldig te zien en werd zo vijfde in de Omloop het Nieuwsblad, maar na een aanval van onder meer Tony Gallopin en Serge Pauwels moest hij het hoofd buigen. Het duo leek samen met Fabrice Jeandesbosz op weg naar een mogelijke ritzege, maar het peloton was op komst.

In een venijnige laatste klim kwam het peloton razendsnel dichterbij, onder leiding van BMC die hoopten op Greg van Avermaet. In de laatste kilometer was het de grote puncheur bergop, Joaquim Rodriguez, die de aanval opende maar zonder succes. Van Avermaet verslikte zich ook en zo konden twee mannen van Movistar, Dani Moreno en Jose Herrada er vandoor. Ze kwamen bij de kopgroep en Herrada er zelfs voorbij, terwijl Moreno uiteindelijk nog in de allerlaatste meters achter werd gelaten door de drie vluchters. Gallopin werd tweede. Achter Moreno was er een klein gaatje, waarna Mollema zesde werd.

Alberto Contador behoudt de leiderstrui in de Dauphine. De meeste grote klassementsmannen liepen geen schade op, alleen Romain Bardet viel in de laatste kilometers en verloor kostbare seconden.