XCOM 2 komt naar consoles

2K kondigt vandaag aan dat XCOM 2 naar de PlayStation 4 en Xbox One komt op 9 september 2016 voor een richtprijs van €49,99.

2K en Firaxis Games werken samen met The Workshop, een dochtermaatschappij van Skydance Media, om de titel naar de console te brengen en te verzekeren dat de XCOM 2-ervaring aan dezelfde standaard voldoet als de pc-versie.

XCOM 2 speelt zich af 20 jaar in de toekomst waar de mensheid de oorlog tegen de buitenaardse dreiging verloren heft en zich een nieuwe wereldorde heft gevestigd. XCOM, vroeger een geheime paramilitaire organisatie is grotendeels vergeten en moet terug slaan vanuit de schaduwen om de aarde te bevrijden van het bewind van de aliens en de mensheid te bevrijden van hun kwade plannen.

"De ongelofelijke ontvangst van XCOM 2 is belonend en nederig ontvangen door het team, en we weten dat console fans ook heel graag de game willen spelen", zegt Jake Solomon, creative director van XCOM 2 bij Firaxis Games. "Als gretige console spelers zijn we enthousiast om samen te werken met The Workshop om XCOM 2 naar al onze fans te brengen."

Spelers die XCOM 2 pre-orderen ontvangen ook de Resistance Warrior Pack die extra aanpas mogelijkheden bevat voor je soldaten zoals bonus outfits, headgear en unieke war paint. De Resistance Warrior Pack bevat ook een “Survivor of the Old War,” een nieuwe XCOM-recruit die in de barakken van de Avenger verschijnt. Daarnaast ontvangen spelers die de XCOM 2 Digital Deluxe Edition pre-orderen de XCOM 2 Reinforcement Pack die alle betaalde XCOM 2-DLC bevat samen met de basisgame en het Resistance Warrior Pack.