Renault: geen haast met verbeteren F1-motor

Renault heeft geen haast met het verbeteren van haar Formule 1-motor, zo heeft technisch directeur Rémi Taffin aan Motorsport laten weten. Het Franse merk introduceerde in Monaco een geüpgrade krachtbron, maar nieuwe dingen zitten voorlopig nog niet in het vat.

Taffin: "Op dit moment hebben we geen vastomlijnd plan liggen waarin staat bij welke race we met een grote update gaan komen." Als er wel zaken verbeteren dan zullen die gericht zijn op volgend jaar. "Het plan is dat we bij de eerste race van 2017 zo dicht bij Mercedes zitten dat we ze kunnen uitdagen. En aan dat plan houden we ons."

In Monaco kregen Daniel Ricciardo en Kevin Magnussen de beschikking over de nieuwe motor, terwijl komend weekend in Canada Max Verstappen en Joylon Palmer volgen. Taffin: "We moeten zorgen dat deze update goed werkt. Dat lijkt nu het geval te zijn, dus moeten we er alles uit halen. En als er in ons ontwikkelingsprogramma voor volgend jaar iets langs komt dat we ook in onze huidige motor kunnen passen, zullen we dat natuurlijk niet na laten."