Buurman Hugh Hefner koopt Playboy Mansion

Een buurman van Hugh Hefner heeft het Playboy Mansion gekocht. Zakenman Daren Metropoulos bevestigde dit aan Wall Street Journal en liet weten vooral geïnteresseerd te zijn in de monumentale waarde van het pand uit 1927.

Het huis waar de baas van het vrouwenblad met meerdere vrouwen woont werd begin dit jaar te koop gezet voor 200 miljoen dollar (176 miljoen euro). Voorwaarde voor de koper was wel dat de negentigjarige Hugh de rest van zijn leven in het beroemde landhuis blijft wonen. Het is niet bekend wat Metropoulos uiteindelijk voor het optrekje heeft betaald, maar een van de makelaars die zich bezighield met de verkoop weet dat het bedrag hoger is dan 100 miljoen dollar (88 miljoen euro).

Het Playboy Mansion heeft 29 kamers, een thuisbioscoop, een zwembad en en apart gastenverblijf met vier slaapkamers. Verder is er bij het huis een vergunning voor een dierentuin. Playboy kocht het huis, dat wel aan een opknapbeurt toe is, in 1971 voor 1,05 miljoen dollar (920.000 euro). Metropoulos kocht het huis ernaast in 2009 van Hefner, die er zijn ex-vrouw Kimberley Conrad en hun twee kinderen had ondergebracht. De zakenman is van plan de grond rondom de twee huizen in de toekomst met elkaar te verbinden.

Buurman Hugh Hefner koopt Playboy Mansion
Buurman Hugh Hefner koopt Playboy Mansion (Foto: BuzzE)