Superman terug op televisie

Met de introductie van een nieuwe Superman in een nieuwe reeks films, waaronder Man of Steel en Batman v Superman, leek het dat tv-makers die verhalen vertellen over personages van DC Comics met een grote boog rond de Man van Staal moesten lopen. Dit leek te worden onderstreept door Supermans halfbakken aanwezigheid in de tv-serie Supergirl: half in beeld, buiten focus of in de achtergrond en alleen dialoog via een instant messenger-chat met zijn nichtje. In seizoen 2 van Supergirl komt daar echter verandering in.

The Hollywood Reporter meldt dat de makers van Supergirl, dat onlangs verhuisde naar The CW en daar dus vanaf september te zien is, op zoek is naar een nieuwe acteur in de rol van Superman. In het eerste seizoen werd hij gespeeld door stand-ins van wie het gezicht niet in beeld was en wiens stem niet te horen was, maar het lijkt er dus op dat daar verandering in komt. Dat betekent dat DC Entertainment en Warner Bros. nog explicieter onderstrepen dat ze hun tv- en filmwerelden strict gescheiden houden. Een eerder voorbeeld daarvan is de casting van Ezra Miller als The Flash, terwijl die rol op tv wordt gespeeld door Grant Gustin.

De introductie van Superman in het DCTV-universum is een interessant gegeven in de context van de vierdelige crossover tussen de tv-series Arrow, The Flash, Legends of Tomorrow en Supergirl. Het geeft, bijvoorbeeld, de mogelijkheid dat Kal-El en Barry Allen elkaar al ontmoeten vóórdat ze elkaar volgend jaar, in Justice League, op het witte doek de hand schudden. Daarnaast introduceert Legends of Tomorrow in het nieuwe seizoen de Justice Society of America, historisch de voorloper van de Justice League, wat een mogelijkheid geeft tot nog meer ontmoetingen.

De laatste keer dat Superman op tv was, was in mei 2011, toen Clark Kent in de tv-serie Smallville na tien seizoenen eindelijk de positie van Superman innam. Daarvoor speelde Dean Cain, nu in Supergirl te zien in een bijrol, de rol in de serie Lois & Clark: the new adventures of Superman.

Henry Cavill als Superman
Henry Cavill als de filmversie van Superman