Kijkcijfers Top Gear met een derde gedaald

De kijkcijfers van Top Gear zijn in Groot-Brittannië nog verder ingezakt. Een derde van de kijkers van vorige week is afgehaakt en stemde zondagavond niet meer af op de tweede aflevering van het nieuwe seizoen met Chris Evans en Matt LeBlanc als presentatoren.

De BBC meldt dat zondagavond 2,8 miljoen kijkers afstemden op Top Gear, dat zijn 1,6 miljoen kijkers minder dan vorige week tijdens de start van de gepimpte autoshow.

Volgens de nieuwe presentator Chris Evans is er niet zoveel aan de hand. Hij zegt dat de kijkcijfers veel hoger zijn als kijkers worden meegeteld die het programma na uitzending op een later tijdstip terugkijken.

On demand
"De manier waarop naar Top Gear wordt gekeken laat zien hoe televisie tegenwoordig wordt geconsumeerd. Vorige week hadden we negen miljoen kijkers. We zullen het zien deze week." Of het waar is dat de autoshow 'on demand' twee keer zoveel kijkers trekt zal volgens de BBC deze week blijken uit de eerste cijfers van uitgesteld kijken.

De BBC moest op zoek naar nieuwe presentatoren van Top Gear na het ontslag van Jeremy Clarkson. Hij werd vorig jaar maart na een reeks incidenten aan te kant gezet. Zijn collega-presentatoren Richard Hammond en James May besloten ook op te stappen en volgden Clarkson naar Amazon Prime, waar ze de nieuwe autoshow The Grand Tour gaan maken.

In Nederland wordt Top Gear uitgezonden door Veronica. Het is volgens een woordvoerster van dit station nog niet bekend of Veronica de nieuwe serie zal uitzenden.

Kijkcijfers Top Gear met een derde gedaald
Kijkcijfers Top Gear met een derde gedaald (Foto: BuzzE)