Paul McCartney: mijn generatie was racistisch

Toen Paul McCartney jong was, was hij "racistisch zonder het te weten". Dat zegt de Beatle in een interview met Event, het tijdschrift van Daily Mail.

"Toen ik een kind was, was het heel normaal om sommige woorden te gebruiken, die je nu niet meer zou uitspreken", aldus Sir Paul. "Pas later zijn we ons ineens gaan realiseren hoe de mensen waar je het over had, zich daaronder moesten voelen. Daarvoor dachten we niet eens aan anderen en vonden we het een lollig onderonsje."

De inmiddels 73-jarige zanger werd er door iemand op gewezen dat de taal die hij gebruikte denigrerend was. "Toen viel het kwartje pas. En ik denk dat dat bij veel mensen zo is gegaan. Veel mensen uit mijn generatie hebben ooit dingen gezegd die ze nu nooit meer zouden zeggen."

De muzikant blikt in het interview ook terug op zijn samenwerking met Michael Jackson, en herinnert zich de keer begin jaren 80 dat de twee popgrootheden samen de afwas deden. "Hij kwam bij mij thuis, in de tijd dat we Say Say Say schreven. Wij waren een normaal gezin. We praatten, aten samen, dat soort dingen. Dat vond hij heerlijk. Degene die hem had gebracht zei het nog tegen me: dit is heel goed voor Michael, want dit gebeurt hem nooit."

Paul McCartney: mijn generatie was racistisch
Paul McCartney: mijn generatie was racistisch (Foto: BuzzE)