Kuzu (DENK) een Grijze Wolf?

Met wat knip- en plakwerk heeft iemand met de YouTube-naam: 'Kuzu Ontmaskert” (heel stijlvol met een 't' op het eind) een beeld geschetst dat een wat minder positief beeld schept van DENK-kamerlid Kuzu. Op het filmpje zou te zien zijn hoe de voormalige PvdA'er een menigte met veel/een aantal Grijze Wolven toespreekt.

Diverse media hebben het filmpje opgepikt en meteen maar even de link Kuzu/Grijze Wolven gelegd. De opnames uit het begin van het filmpje zouden zijn van een demonstratie vorig jaar in Rotterdam. Hierbij werd geprotesteerd tegen het gedrag van de Chinese regering tegen de Oeigoeren, een Islamitische Turkstalige minderheid in het noordwesten van China. Tijdens de bijbehorende protestmars zouden deelnemers het gebaar van de Grijze Wolven gevormd hebben met hun handjes en waren er vlaggen te zien van deze extreemrechtse, fascistische club.

Zie en oordeel zelf:

In Zweden werd afgelopen jaar nog een minister de laan uitgestuurd wegens banden met de Turkse nationalistische beweging. Kuzu is geschoold bij een Süleymanci-moskeeinternaat. Veel Suleymanci-leden staan in Turkije vierkant achter de MHP, zo'n beetje de politieke tak van de Grijze Wolven. De Süleymanci-beweging streeft een islamitische samenleving na.