Nieuw chassis Palmer na crashes Monaco

Het Formule 1-team Renault bouwt voor coureur Joylon Palmer voor de race in Canada een nieuw chassis nadat de Brit hard crashte tijdens de Grand Prix van Monaco. In de regen schreef de rijder zijn bolide af op het rechte stuk bij start/finish toen de bolide op een zebrapad uitbrak en de muur in verdween. Eerder in het weekend was hij ook al enkele malen gecrasht.

Bij de laatste crash raakte de monocoque van de Renault zwaar beschadigd, omdat de auto tweemaal de muur raakte. Technisch directeur Nick Chester: "De auto raakte de muur hard onder een schuine hoek, waardoor de voorzijde van het chassis beschadigd is geraakt en omdat wij een reservechassis klaar hebben zetten wij dat nu in. Het nieuwe chassis was gelukkig al bijna klaar, waardoor we alleen nog de brandstofcel en bekabeling hoefden te installeren voor Canada."

Naast een nieuw chassis krijgt Palmer ook de beschikking over de nieuwe motor die Renault vorige week in Monaco geïntroduceerd heeft. Omdat de krachtbron betrouwbaar is gebleken wordt deze naar verluidt voor de wedstrijd in Canada opgevoerd, waardoor zowel Renault F1 als Red Bull Racing de beschikking krijgt over nog meer paardenkrachten.