Nederlandse topdj's verzameld op eigen bodem

De beste dj's ter wereld komen uit Nederland, maar de grootste draaitafeltoppers zijn nog maar zelden op eigen bodem te bewonderen. En allemaal bij elkaar op één festival is helemaal een unicum. Voor de tweede keer kreeg The Flying Dutch het zaterdag toch voor elkaar. Nadat op de eerste editie vorig jaar nog een paar namen ontbraken, heeft het ultieme Dutch-dj-festival zaterdag echt alle grote Hollandse dj-sterren naar hun geboortegrond weten te krijgen.

Ze kwamen zaterdag letterlijk van heinde en verre om te kunnen draaien op The Flying Dutch. Afrojack, Armin van Buuren, Tiësto, Hardwell, Martin Garrix, Nicky Romero, W&W, Oliver Heldens, Showtek en Firebeatz lieten zich als moderne 'vliegende Hollanders' per helikopter heen en weer transporteren tussen de drie locaties van het festival in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. In totaal 120.000 danceliefhebbers hadden een kaartje weten te bemachtigen om de dj's aan het werk te zien in het Olympisch Stadion (Amsterdam), rond Ahoy (Rotterdam) of op het E3 Strand (nabij Eindhoven). Het grootste eendaagse dancefestival van Nederland was na de start van de voorverkoop binnen zes uur uitverkocht.

In het Olympisch Stadion in Amsterdam was het zaterdag al vroeg één groot feest. Nadat Willem de Roo om 12.00 het spits afbeet, zetten de mannen van Firebeatz en Showtek de uren daarna de zwetende mensenmassa in de brandende zon aan het stampen. Daarna volgen Tiësto, Hardwell, W&W, Nicky Romero, Afrojack, Oliver Heldens en Martin Garrix. Armin van Buuren sluit de editie van The Flying Dutch in Amsterdam af. Hij wordt na zijn shows in Rotterdam en Eindhoven rond 22.00 uur met de helikopter afgeleverd bij het Olympisch Stadion.

Nederlandse topdj's verzameld op eigen bodem
Nederlandse topdj's verzameld op eigen bodem (Foto: BuzzE)