Exportprijs Buma Rocks voor Within Temptation

De symfonische rockband Within Temptation is vrijdagavond door Buma Cultuur onderscheiden met de Buma Rocks! Export Award. De prijs is bedoeld voor Nederlandse artiesten in het hardere genre die bijzonder succesvol zijn in het buitenland.

De Buma Rocks! Export Award tijdens het tv-programma RTL Late Night. Vorig jaar ging de onderscheiding naar Epica, het jaar daarvoor naar Adje Vandenberg.

Van 2006 tot en met 2013 heette de prijs de Buma Exportprijs, die op zijn beurt de opvolger was van de Conamus Exportprijs. Within Temptation won de voorgangers van de award in 2003, 2004, 2005 en 2006.

Landsgrenzen

Within Temptation wordt door de vakjury van de exportprijs geëerd voor zijn jarenlange succes over de eigen landsgrenzen. Frank Helmink, directeur van Buma Cultuur en initiatiefnemer van Buma Rocks!: ,,Deze band kan terugblikken op een indrukwekkende carrière en is een rockinstituut dat een essentieel aandeel heeft in de bekendheid van de Nederlandse heavy muziek in binnen- en buitenland."

In haar twintigjarig bestaan verkocht de groep in ruim vijftig landen zo'n 3,5 miljoen singles, albums en dvd's. De rockers stonden meer dan zevenhonderd keer op internationale podia, van Japan tot Peru en van Canada tot Dubai.

Exportprijs Buma Rocks voor Within Temptation
Exportprijs Buma Rocks voor Within Temptation (Foto: BuzzE)