Blatter ontkent zelfverrijking

Voormalig FIFA-president Sepp Blatter ontkent dat hij in zijn laatste periode bij de wereldvoetbalbond aan zelfverrijking heeft gedaan. Vandaag maakte de FIFA bekend dat uit intern onderzoek is gebleken dat Blatter, oud-secretaris-generaal Jerome Valcke en voormalig financieel directeur Markus Kattner tussen 2010 en 2015 zichzelf 71 miljoen euro aan bonussen uitgekeerd hebben.

Het trio zou elkaar ieder jaar fikse salarisverhogingen gegeven hebben en zich WK-premies en allerlei andere bonussen toegeëigend hebben. De advocaten van de FIFA spreken van een gecoördineerde actie waarbij de boeken gemanipuleerd zijn. De hoofdrolspelers zijn inmiddels uit het mondiale voetbal verdwenen.

Blatter heeft via zijn advocaat Richard Cullen laten weten dat het geld hem toe kwam. "Ze waren eerlijk, gepast en geheel in lijn met de vergoedingen die de leiders van andere grote professionele sportorganisaties in de wereld ontvangen. We kijken ernaar uit om dat de FIFA duidelijk te maken."

Naast dit nieuws vond gisteren nog een inval bij de FIFA plaats. De Zwitserse openbaar aanklager meldde dat bij de huiszoeking documenten en papieren zijn meegenomen die moeten helpen bij het corruptie en fraudeonderzoek dat tegen diverse voetbalprominenten loopt.