Excuses Debra Messing voor anti-wapen selfie

Will & Grace-actrice Debra Messing heeft woensdag haar excuses aangeboden voor een selfie die ze eerder op Twitter plaatste. Op de foto poseerde ze in een shirt waarmee ze aandacht wilde vragen voor wapengeweld. Dat ze de selfie plaatste op het moment dat er een schietpartij gaande was in Los Angeles, viel bij veel mensen in verkeerde aarde.

De selfie was al langer gepland, verklaarde de actrice achteraf. Een aantal sterren zou op National Gun Violence Awareness Day donderdag een foto van zichzelf posten in een shirt van de documentaire Under The Gun, om zo aandacht te vragen voor de bewustwording van wapengeweld. Debra hoorde van de schietpartij op universiteit UCLA terwijl ze de foto nam, en postte daarom de foto met het bijschrift "Verschrikkelijk. Kijk het nieuws over de dodelijke schietpartij terwijl ik een foto neem voor meer bewustzijn". Veel twitteraars reageerden boos op de tweet, die narcistisch en oppervlakkig werd genoemd.

"Ik vind het vreselijk en schaam me diep dat zoveel mensen mijn actie verkeerd hebben opgevat en er aanstoot aan namen", aldus de actrice in een latere tweet. "Ik wilde de ironie benadrukken dat terwijl ik me voor dit doel inzette, er weer een schietpartij plaatsvond. Het spijt me echt."