Dark Souls Easter Egg in Witcher 3-uitbreiding

De uitbreiding Blood & Wine biedt volgens ingewijden de moeilijkste content die The Witcher 3 te bieden heeft. Wellicht is het om die reden dat de ontwikkelaars bij CD Projekt RED dachten aan de concullega's bij From Software en hun pittige franchise Dark Souls.

Een knipoog naar Dark Souls kan gevonden worden in Beyond Hill and Dale, een van de laatste missies van de uitbreiding. Om de Dark Souls Easter Egg te vinden, en een buitengewoon krachtig zwaard dat eveneens aanwezig is op deze locatie, dient onderstaande route te worden doorlopen. Let op dat de volgende informatie mogelijk als spoiler-gevoelig opgevat kan worden.

- Versla de Cloud Giant-baas
- Benader het kasteel maar loop niet onder de boogconstructie door
- Spring naar beneden aan de linkerkant terwijl je naar het kasteel kijkt (met je rug naar de boss area)
- Spring nog een niveau naar beneden en volg het pad naar een grot
- Ergens in het donker zie je vervolgens iets oplichten...

De beloning die je krijgt, naast de bevrediging van een prachtige bonfire, is een level 46-zwaard, de Gesheft. Dit relic class-zwaard geeft 20% extra sign intensity op alle signs en heeft drie rune slots. het wapen heeft een base damage van 627. Verder ziet het wapen er erg gelikt uit.

Er zitten vast nog meer Easter Eggs in Blood & Wine; het is een enorme hoeveelheid content voor een uitbreiding. Blood & Wine kwam gister uit voor pc, Xbox One en PlayStation 4.