Frikandellenvlaai verovert ook Brabant

Niet alleen Limburg, maar ook Brabant valt als een blok voor de frikandellenvlaai. Bakkerij Van de Mortel, met filialen in Asten en Someren, heeft de lekkernij in het assortiment opgenomen, meldt nieuwssite 1Limburg dinsdag.

Vrijwel meteen nadat de bakkerij het heuglijke nieuws via Facebook de wereld in stuurde, stond de telefoon roodgloeiend. 'Zeker vijftig' belangstellenden waren wel te porren voor het hartige gebak.

De frikandellenvlaai werd bedacht in het Limburgse Grubbenvorst. Bakker Engels bakte de vlaai in eerste instantie voor een jarige vriend, maar toen het bestaan van de frikandellenvlaai bekend werd, bleken het gebak niet aan te slepen. Bakkerij Engels bakt ze tegenwoordig dagelijks vers.

Ook bakkerij van de Mortel is geen onbekende in het nieuws. Eerder wist de Brabantse bakkerij al landelijke faam te verwerven met de Tom 'Dumoulin' Pouce.