Kruijswijk verdringt Gesink uit selectie Rio

Wielrenner Steven Kruijswijk zal op 6 augustus zijn opwachting gaan maken tijdens de wegwedstrijden op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De nummer vier van de Giro d'Italia krijgt hiermee de voorkeur boven LottoNL-Jumbo-ploeggenoot Robert Gesink. Dit heeft de Nederlandse wielerunie KNWU laten weten.

Tijdens de wegwedstrijd zullen naast Kruijswijk ook Tom Dumoulin, Wout Poels en Bauke Mollema in actie komen. Voor de tijdrit van 10 augustus zijn Dumoulin en Poels aangewezen.

Technisch directeur Thorwald Veneberg: "Wij gaan niet in op namen van renners die we niet selecteren. Waarom Bauke Mollema wel? Hij heeft een geweldige punch. Hij kan op een aankomst bergop een goede sprint eruit persen." De reden voor Kruijswijk was ook duidelijk: "Hij heeft zo overtuigend de beste renners ter wereld eraf gereden, dat wij niet om hem heen kunnen." Ook de keuze voor de tijdrit lichtte hij toe. "Dumoulin heeft een hele grote kans in de tijdrit. En Poels heeft dit jaar in Spanje op een vergelijkbaar parcours nog een tijdrit gewonnen.