Directeur Roland Garros wil snel een dak

Er moet snel een dak komen boven het centrecourt op Roland Garros. Guy Forget, directeur van het tennistoernooi, is boos op de bureaucratie, omwonenden en milieuactivisten, omdat die zijn plannen keer op keer dwarsbomen.

Gisteren viel voor het eerst sinds 2000 een tennisdag compleet in het water en ook vandaag zijn de eerste wedstrijden door de regen al met minimaal een half uur uitgesteld. Voor Forget is het dan ook zo klaar als een klontje bij de modernisering van Court Philippe Chatrier: "Een dak is pure noodzaak. Op andere toernooien zou op het centercourt gewoon gespeeld kunnen worden. Voor iedereen die daar in ons land nog aan twijfelt, is deze dag het bewijs dat we moeten moderniseren. We kunnen niet nog jaren zo doorgaan. Hopelijk is het in 2020 eindelijk zo ver."

Bij de Australian Open en op Wimbledon is de grootste baan overdekt. De organisatie van de US Open werkt momenteel aan het overdekken van het Arthur Ashe Stadium, waardoor er dit jaar ook onder de overkapping gespeeld kan worden.