Erdogan: vrouwen zijn broedmachines

"Geen enkele moslimfamilie mag anticonceptie en gezinsplanning accepteren", was getekend: Recep Tayyip Erdogan, de grote roerganger van veel Turken en het liefst ook anderen.

Tijdens een toespraak in Istanboel (voormalig Constantinopel) wond de alleenheerser er geen doekjes om: vrouwen moeten kinderen werpen. Beschermde seks? Geen enkel moslimgezin mag zich hiermee inlaten. "Niemand kan zich mengen in het werk van God. De eerste taak behoort hier toe aan de moeders"” De geitenn.. president deed zijn uitspraken live op TV.

God heeft blijkbaar in Erdogans oor gefluisterd dat het zijn wil is dat er flink aangefokt dient te worden. De geboortecijfers moeten worden opgeschroefd. Turkije kampt met een vergrijzing. In 1984 schopte de gemiddelde Esra nog 3,8 koters op de wereld, tegenwoordig zijn dat er nog maar 2,07. Volgens prognoses zou het land in 2050 een bevolkingsinkrimping meemaken, als het zo door gaat.

In het verleden heeft onze vriend een poging gedaan om abortus en overspel te verbieden, maar helaas zonder resultaat. In 2014 noemde hij anticonceptie nog 'verraad'. In zijn pleidooi voor meer stemvee, wijst hij steevast naar het verdorven westen: "het is te zien in het Westen, waar de normen en waarden instorten, het concept van familie wordt afgezwakt, en bevolkingen krimpen." Waarbij de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het laatste helemaal waar is.

De islamist, die zelf vier spruiten voortbracht, vindt dat vrouwen een 'eerbare post' hebben. Zonder hen hadden er immers geen mannen bestaan. Deze ietwat denigrerende opmerking maakte hij tijdens een toespraak waarin hij het moederschap boven de economische vrijheid van vrouwen stelde.