Man doodgeschoten door politie

Een verdachte van een mogelijke beroving is maandagavond in het Prinses Beatrixpark in Schiedam overleden nadat hij was neergeschoten door de politie. Dat heeft de politie laten weten.

Bij de politie kwam een melding binnen dat iemand was beroofd en dat daarbij gebruik zou zijn gemaakt van een vuurwapen. Agenten gingen op de melding af. Ze kregen de mogelijke dader in het vizier en schoten hem neer bij de poging hem te arresteren. De verdachte raakte hierbij zwaargewond en overleed korte tijd later aan zijn verwondingen.

Volgens de politie waren er drie agenten ter plaatse bij de aanhouding van de man. Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd en waarom de politie heeft geschoten. Er is een groot onderzoek gestart om hier duidelijkheid over te krijgen. De identiteit van de man is nog niet bekend.

In maart van dit jaar overleden twee mannen door schoten van de politie. In het Noord-Hollandse dorp De Kwakel werd een man doodgeschoten nadat hij met een mes afkwam op agenten. Een man uit Oss overleed aan zijn verwondingen nadat hij in Eindhoven door politiekogels was geraakt omdat hij zich hevig verzette bij zijn aanhouding.

Verdachte overleden na schoten door politie
Verdachte overleden na schoten door politie (Foto: ANP)