'Bevooroordeelde' politie houdt Typhoon aan

De politie heeft maandag rapper Typhoon aangehouden. Typhoon, de artiestennaam van Glenn de Randamie, beweert op Instagram dat de politie bevooroordeeld was. "Net staande gehouden door de politie in Zwolle. Niet door een verkeersovertreding maar, omdat mijn nieuwe auto niet matcht met mijn profiel", schrijft Typhoon. "De politie vond het het verdacht dat een man met mijn kleur in zo'n auto rijdt."

"De dienstdoende agent, (vriendelijke vent daar niet van) gaf toe dat hij bevooroordeeld was", vervolgt Typhoon, die suggereert dat de politie dacht drugsgeld op het spoor te zijn.

"Dit is helaas de zoveelste keer dat dit mij overkomt en dan ben ik nog 'bekend' en is de sfeer na herkenning minder gespannen. Velen hebben dat voorrecht niet. Voorheen kon ik er nog boos om worden, nu ga ik er al vanuit dat ik word aangehouden en word ik juist rustig als het weer blijkt dat etnische profilering het motief is. Het is triest."

Typhoon wijt de problematiek niet alleen aan de politie. "Dit is een dikke error in de Nederlandse samenleving. De eerste stap naar verandering is toegeven dat racisme, discriminatie, en onderscheid nog steeds onderdeel van onze cultuur zijn. We zijn er nog lang niet!"

'Bevooroordeelde' politie houdt Typhoon aan
'Bevooroordeelde' politie houdt Typhoon aan (Foto: BuzzE)