Gridstraffen voor Kvyat en Ericsson

Danill Kvyat en Marcus Ericsson zullen bij de Grand Prix van Canada enkele plekken verder naar achter worden gezet op de startopstelling. Beide coureurs moeten drie plekken inleveren naar aanleiding van hun crashes met respectievelijk Kevin Magnussen en Felipe Nasr.

Kvyat en Magnussen kwamen in de 21e ronde met elkaar in aanraking met elkaar in Rascasse, nadat ze al even met elkaar in duel waren. Na een meeting met de stewards werd  besloten dat dit de fout van de Rus was en die moet in Canada dus verder van achteren beginnen.

Datzelfde moet Ericsson dus doen, nadat hij zijn Braziliaanse teamgenoot Nasr van de baan duwde in Rascasse. Beide coureurs vielen hierdoor uiteindelijk uit. Het zou in dit geval een stuk frustratie van de Zweed zijn geweest, want Nasr negeerde al enkele rondes de teamorders van zijn team en liet Ericsson er niet langs.

Zowel Kvyat als Ericsson kregen ook twee strafpunten bijgeschreven op hun licentie, maar hoeven zich voorlopig nog niet druk te maken over een race schorsing. Overigens kreeg ook Valtteri Bottas twee strafpunten bijgeschreven na zijn aanvaring met Esteban Gutierrez. Hij hoeft echter geen plekken in te leveren op de startopstelling van de volgende race.