Van Gerwen in halve finale Dubai, Van Barneveld uitgeschakeld

Michael van Gerwen heeft zich geplaatst voor de halve finale van de Dubai Duty Free Darts Masters 2016. De Nederlander verdedigt de titel bij het evenement en had in de kwartfinale in de open lucht een flinke kluif aan Peter Wright: 10-7.

Het toernooi in Dubai kent slechts acht deelnemers die op hoog niveau tegen elkaar spelen. Zeker in de partij tussen Van Gerwen en de niet gesminkte Wright lag het niveau hoog met een score van 107,65 per drie pijlen voor de nummer een van de wereld en 106,55 voor Wright. Het ging lang gelijk op, maar Mighty Mike wist op de stand van 7-7 zijn bekende turbo te vinden en gooide via een tien en een elf darter zich naar een beslissende voorsprong.

Raymond van Barneveld redde het niet tegen Gary Anderson. De Nederlander keek tegen een 3-7 achterstand aan, maar wist zich terug te knokken tot 8-9, maar verder dan dat kwam hij niet: 8-10. Anderson speelt de halve finale nu tegen Phil Taylor die met groot verschil James Wade aan de kant zette: 10-2. Ook Adrian Lewis zal weinig plezier beleven aan zijn tripje naar Dubai. Hij ging met 1-10 onderuit tegen Dave Chisnall die in de halve finale Van Gerwen treft.