Josje maalt niet om kritiek op uiterlijk

Josje Huisman ligt totaal niet wakker van kritiek op haar uiterlijk en kleding. "Dat boeit me geen reet", zegt de blondine, die tot voor kort deel uitmaakte van K3, in een interview met Grazia.

Wat haar wel raakt, is kritiek op wie ze is als persoon. "Als dat gebeurt, moet ik mezelf er altijd even aan herinneren: jij kent mij helemaal niet, waar is het op gebaseerd? In de loop van de jaren heb ik een olifantenhuid gekregen, maar ik ben ook maar een mens, hè."

K3 heeft Josje niet veranderd. "Ik ben altijd open-minded geweest, misschien is dat de rebel in mij. Als ik blauw haar wil hebben, doe ik dat. Sommige mensen vinden dat heftig, terwijl ik denk: leuk toch?" Josje probeert graag wat nieuws en wil niet opgaan in de massa. "Iedereen moet daar vrij in zijn, zonder veroordeeld te worden. Ik trek me er niets van aan wat anderen over mijn neuspiercing roepen. Ik draag hem nog steeds en vind 'm nog steeds mooi."

Dat het publiek soms schrok van de rebelse kant van de K3-zangeres, snapt Josje wel. "Mensen vergeten wel eens dat ik buiten K3 nog gewoon een leven heb en een volwassen vrouw ben. Als ik dan weer een impulsieve actie had, die niet in het vrolijke en lieve K3-plaatje paste, was dat soms even schrikken. Snap ik ook wel, maar ik heb daar niet zo mee geworsteld."

Josje maalt niet om kritiek op uiterlijk
Josje maalt niet om kritiek op uiterlijk (Foto: BuzzE)