De Graafschap is teleurgesteld in FC Twente

FC Twente en De Graafschap zijn met elkaar in gesprek om een einde te maken aan alle onzekerheid omtrent het volgende seizoen. Dit heeft Martine Zuil, directeur marketing van de Superboeren, vandaag aan Tubantia laten weten. De ploegen zijn in Zeist voor de vergadering betaald voetbal.

Voorafgaand aan deze vergadering werd FC Twente af te zien van het kort gedding tegen de KNVB, dat komende vrijdag gepland staat. De Tukkers legden het verzoek echter naast zich neer. "Daar zijn we teleurgesteld over, we hebben Twente nu twee handreikingen gedaan", liet Zuil weten.

De Graafschap zit in elk geval in een lastig parket, omdat de uitslag van het kort geding van invloed kan zijn op het volgende seizoen. Mocht FC Twente verliezen, dan blijft de ploeg uit Doetinchem in de Eredivisie. "Ik neem Onno Jacobs niets kwalijk. We hebben goed overleg met hem en hij kan ook niets aan de situatie doen", zegt Zuil.

"De gekke situatie doet zich nu dan ook voor dat wij rivalen en bondgenoten tegelijk zijn. Wij hebben al voorgesteld om een eredivisie te beginnen met negentien clubs, maar de Eredivisie CV is daar in eerste instantie geen voorstander van. We zullen creatief moeten zijn, maar voorlopig is de chaos alleen maar groter geworden."