Roeiploeg voor Olympische Spelen compleet

De Nederlandse roeiploeg voor de Olympische Spelen is compleet. Vandaag wisten de vrouwenacht en de lichte dubbeltwee (eveneens vrouwen) zich bij het olympisch kwalificatietoernooi in Luzern te plaatsen voor Rio.

De vrouwenacht, die eerder deze maand nog zilver won op het EK, eindigde als tweede achter Roemenië, nadat het lange tijd aan de leiding van de wedstrijd had gestaan. Europees kampioenen Ilse Paulis en Maaike Head, die samen de lichte dubbeltwee vormen, wonnen met overmacht hun beslissende race en mogen zich gaan opmaken voor het olympische roeitoernooi.

De ‘zware’ dubbeltwee wisten zich helaas niet te plaatsen voor Rio. Lisa Scheenaard en Marloes Oldenburg werden in Luzern vijfde en eindigde daarmee drie plaatsen te laag om zich te kunnen kwalificeren.

Voor de spelen hadden bij de mannen de twee-zonder (stuurman), vier-zonder, lichte vier-zonder en de acht zich al geplaatst. Bij de vrouwen waren de dubbel-vier al zeker. Inclusief stuurmannen komt de roei-equipe uit op 34 mannen en vrouwen.