'Ajax weigert miljoenenbod Lazio op Milik'

Ajax heeft een bod van vijftien miljoen euro van Lazio op Arek Milik geweigerd. De Amsterdammers willen de Poolse spits liever niet laten gaan, en anders voor een hoger bedrag.

Namens Lazio heeft technisch directeur Igli Tare een bod van vijftien miljoen euro uitgebracht. Ajax zou deze maand twaalf miljoen euro ontvangen en drie miljoen in juni. Als Lazio zich plaatst voor Europees voetbal, dan komt daar nog eens drie miljoen euro bovenop, meldt La Gazzetta dello Sport.

Bij Lazio wordt Milik gezien als de opvolger van Miroslav Klose, wiens contract afloopt en niet wordt verlengd. Naar verwachting komt de club uit Rome binnen afzienbare tijd met een verbeterd bod op Milik. De Poolse spits heeft een contract tot medio 2019 en Ajax schat zijn waarde naar verluidt op twintig miljoen euro.

Mocht Lazio er niet uit komen met Ajax, dan heeft de club voldoende alternatieven achter de hand. Islam Slimani (Sporting Portugal), Vincent Janssen (AZ), Vedad Ibisevic (Hertha BSC) en Giampaolo Pazzini (Hellas Verona) staan ook op het lijstje van Lazio.

Lazio is overigens niet de enige club met interesse in Milik. Ook AS Roma, Sevilla, Internazionale en Leicester City worden genoemd.