Superieure Van de Pas wint tweede Players Championship, negendarter De Zwaan

Darter Benito van de Pas heeft zijn tweede Players Championship bij de PDC gewonnen. In april wist hij PC4 op zijn naam te schrijven, vandaag was hij de beste in het negende Players Championship van 2016. In de finale was hij met 6-0 te sterk voor Joe Cullen. Hij gooide in de finale een gemiddelde van 111 punten.

De toppers zoals Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Gary Anderson en Phil Taylor waren in verband voorbereiding op de trip naar Dubai volgende week afwezig in Barnsley. Het moment om voor de overige darters toe te slaan. Zaterdag ging de titel naar Gerwyn Price. Zondag bleek Big Ben te sterkste. 

Van de Pas won op weg naar de finale van Christian Kist, Andy Boulton, Nathan Aspinall, Jason Wilson, Justin Pipe en won in de halve finale van Darren Webster. In de finale had de Cullen niets in te brengen tegen Van de Pas en ging er zonder een leg te winnen af. Big Ben mag 10.000 pond bijschrijven en zal een plekje stijgen op de wereldranglijst. Hij staat nu negentiende. 

Er deed ook een andere Nederlander van zich spreken. Jeffrey de Zwaan gooide in de gewonnen tweede ronde tegen Ron Meulenkamp (6-3) een negendarter. Het is alweer zijn tweede negendarter bij de PDC. De Zwaan werd een ronde later uitgeschakeld door Darren Webster. Ook Jelle Klaasen werd in de derde ronde uitgeschakeld. Hij verloor met 6-1 van Steve Beaton. 

Volgende week is er weer darten in de woestijn. Acht darters van de PDC trappen de World Series of Darts af met de Dubai Darts Masters. Vervolgens is er begin juni is de World Cup of Darts met landenkoppels. 

Uitslagen Players Championship 9 - Achtste finales

Peter Wright 6-4 Mervyn King
Steve Beaton 6-2 Mensur Suljovic
Dave Chisnall 6-2 Jamie Caven
Joe Cullen 6-4 Andrew Gilding
Justin Pipe 6-4 Chris Dobey
Benito van de Pas 6-1 Jason Wilson
Darren Webster 6-1 Mark Walsh
Alan Norris 6-5 Kim Huybrechts

Kwartfinales
Steve Beaton 6-3 Peter Wright
Joe Cullen 6-4 Dave Chisnall
Benito van de Pas 6-3 Justin Pipe
Darren Webster 6-5 Alan Norris

Halve finales
Joe Cullen 6-5 Steve Beaton
Benito van de Pas 6-1 Darren Webster

Finale
Benito van de Pas 6-0 Joe Cullen