Spelers Go Ahead aangevallen door 'fans' De Graafschap

De beslissing in de play-offs om promotie/degradatie zijn vanmiddag ontsierd door De Graafschap-'supporters' die de feestvierende spelers van Go Ahead Eagles aanvielen op het veld. De 4-1 overwinning in Deventer van de Eagles kwam vandaag in Doetinchem niet meer in gevaar, het werd 1-1.

Na het laatste fluitsignaal vierden de spelers van Go Ahead hun feestje voor het uitvak waar hun supporters zaten. Een aantal teleurgestelde 'supporters' van de Superboeren kon dit niet aanzien en stormde het veld op. De malloten richten hun frustratie op de spelers van Go Ahead Eagles waarbij rake klappen vielen. Al snel werden de spelers van de club uit Deventer naar de veilige kleedkamer geloodst.

"Dit is een grove schande, ongelooflijk wat hier na het laatste fluitsignaal is gebeurd", brieste aanvoerder Bart Vriends van Go Ahead Eagles tegenover AD Sportwereld. "Ik kan hier geen greintje respect voor opbrengen. Maar dit mag de pret niet drukken voor ons. We zijn de kleedkamer ingerend en gaan een paar dagen lang feest vieren. Ik wil de hele stad Deventer dronken zien!"

Bij De Graafschap was men diep teleurgesteld in de 'fans' die zich misdroegen. "Dit schaadt onze club enorm", zei commissaris Sjoerd Weikamp. "Dit gaat tien bruggen te ver. Wat bezielt ze, wat willen die jongens nou?"

Een deel van de supporters die het veld op kwamen vielen de spelers van Go Ahead aan. Het grootste deel van de supporters van de Superboeren snelden naar hun eigen spelers om ze te troosten en op de schouders te nemen. "Helaas was er ook een heel klein groepje dat naar de fans van Go Ahead liep en uiteindelijk zelfs ging knokken met hun spelers. Die mensen zullen aangepakt worden.  We moeten beseffen dat dit om een klein groepje gaat. Tien tot vijftien man verpest het voor een vol stadion. Ik had dit niet verwacht, zag het niet aankomen dat dit zou gebeuren. De emotie is sommige mensen waarschijnlijk te veel geworden." Zo vervolgde Weikamp.

De KNVB noemde het incident "doodzonde", tevens gaf de bond aan dat de beelden zullen worden doorgestuurd naar de aanklager betaald voetbal.

De geschrokken spelers van Go Ahead Eagles vluchten de kleedkamer in (Pro Shots / Erik Pasman)
De geschrokken spelers van Go Ahead Eagles vluchten de kleedkamer in (Pro Shots / Erik Pasman)