Uitslag De Graafschap - Go Ahead Eagles

Om 12.30 uur begon de laatste wedstrijd in het tweeluik tussen De Graafschap en Go Ahead Eagles. De winnaar promoveert naar de Eredivisie, of speelt nog een seizoen langer in de Eredivisie. De eerste wedstrijd eindigde in een 4-1 overwinning voor de Eagles.

De Graafschap begon goed aan de wedstrijd en kreeg veel kansen op een doelpunt. Na een half uur opende Parzyszek de score door een voorzet van Driver binnen te schieten. Vlak voor rust kwamen de Deventenaren op gelijke hoogte na een hard schot in de kruising van De Kogel. In de tweede helft konden beide ploegen op voorsprong komen, maar dit werd meerdere keren verzuimd.

Door het 1-1 gelijkspel is Go Ahead Eagles, na een jaar afwezigheid, gepromoveerd naar de Eredivisie. Voor De Graafschap is het nog afwachten of ze degraderen: als Willem II gezien over twee wedstrijden wint van NAC Breda en als Twente daadwerkelijk degradeert blijven de Superboeren ook in de Eredivisie.

De Graafschap

1 - 1

Go Ahead Eagles

28' Parzyszek    41' De Kogel

Gele kaart: Will, Diemers (De Graafschap), Teijsse, Wolters (Go Ahead Eagles)

Stadion: De Vijverberg, Doetinchem
Toeschouwers: 12.381