Juve pakt dubbel na zege op AC Milan

De finale om de Coppa Italia tussen AC Milan en Juventus werd zaterdagavond na twee keer een kwartier verlenging beslist in het voordeel van de ploeg uit Turijn. Het werd 0-1.

Milan had in de eerste helft het beste van het spel maar wist alleen het net niet te vinden. De ploeg van Christian Brocchi loste tien keer een schot, tegenover één poging van Juventus.

Na rust leek Milan ook meer aanspraak te maken op een treffer en bracht het zelfs vijf minuten voor tijd een extra aanvaller, Mbaye Niang verving Andrea Poli, maar dat bracht geen uitkomst waardoor na negentig minuten de stand nog 0-0 was.

In de verlenging werd invaller Álvaro Morata het goudhaantje voor De Oude Dame. De Spanjaard verving in de 108e minuut Hernanes en twee minuten na zijn invalbeurt scoorde hij de 0-1 en zorgde daardoor voor de bekerwinst voor zijn ploeg.

Na de landstitel nu ook de Coppa Italia voor Juventus. (PRO SHOTS/Insidefoto)