Mark Rutte houdt van Bach ťn de Toppers

Premier Mark Rutte heeft vrijdag het wekelijkse Gesprek met de minister-president aangegrepen om uit te leggen waarom hij fan is van de Toppers. Hij heeft naar eigen zeggen genoten van hun concert afgelopen zondag in de Amsterdam ArenA.

"Ik was al een paar jaar strontjaloers op mijn partijgenoten Halbe Zijlstra en Tamara van Ark en anderen die jaarlijks leuk naar de Toppers gingen", legde Rutte uit, om vervolgens met zijn vuist op tafel in de NOS-studio te slaan: "Ik wil ook mee".

Rutte vermaakte zich prima tijdens de Royal night of disco van René Froger, Jeroen van der Boom en Gerard Joling. "Weet je wat zo fantastisch is van de Toppers? Het is alsof je in een Amsterdamse kroeg staat, een soort Bolle Jan met 70.000 mensen in plaats van honderd."

Rasartiesten
"
De sfeer is fantastisch en die drie kerels zijn absolute rasartiesten van het hoogste niveau. Ik hou inderdaad van Bach en Mozart en van grote historische boeken. Maar ik hou ook ontzettend van zo'n avond. Ik heb genoten. We zijn echt uit ons dak gegaan."

Eerder deze week hadden de Toppers op Facebook laten weten dat ze trots waren op het bezoek van de minister-president aan de Toppers in Concert. "Toppers staat voor het feest van verbroedering, verdraagzaamheid en saamhorigheid iets wat in onze huidige samenleving te veel ontbreekt. Ook Mark Rutte heeft een privéleven waarin genieten en ontspannen belangrijk is'', legden ze uit.

Mark Rutte houdt van Bach én de Toppers
Mark Rutte houdt van Bach én de Toppers (Foto: BuzzE)