FC Twente spant kort geding aan bij burgerlijke rechter

De KNVB wil FC Twente laten degraderen naar de Jupiler League. De Tukkers laten het er niet bij zitten en spannen een kort geding aan bij de burgerlijke rechter.

Dat werd vrijdagmiddag duidelijk tijdens een speciaal belegde persconferentie. Bestuurder Jan Schutrups kondigde aan dat de Tukkers de gang naar de rechter maken. De club werd woensdag door de licentiecommissie van de KNVB bestraft met degradatie naar de Jupiler League, vanwege de financiële wanorde in de afgelopen jaren.

Interim-directeur Onno Jacobs vreest voor het bestaan van de club uit Enschede. "We zijn verbijsterd door het besluit. We hadden het zo graag anders gezien. Voor niemand is dit goed, ook niet voor het imago van het Nederlands voetbal", vertelde hij.

De club moest in de afgelopen periode aan een aantal voorwaarden van de KNVB voldoen. De bond deed daarop de toezegging dat de licentie behouden kon worden.

De KNVB zou Twente hebben toegezegd dat de licentie behouden zijn blijven als de club aan een aantal voorwaarden zou voldoen. Schutrups: "Wij zijn er van overtuigd dat wij aan alle voorwaarden hebben voldaan. Daarom vorderen wij nakoming van deze afspraak."

FC Twente spant kort geding aan bij burgerlijke rechter (Pro Shots / Erik Pasman)
FC Twente spant kort geding aan bij burgerlijke rechter (Pro Shots / Erik Pasman)