Oud-gitarist Beastie Boys overleden

Vandaag bereikte ons via de website van het toonaangevende Amerikaanse muziekblad Rolling Stone het treurige nieuws dat John Berry, de voormalige gitarist van de band Beastie Boys, op 52-jarige leeftijd is overleden aan de gevolgen van een hersenkwaal. Berry richtte de band in 1981 op, samen met Michael Diamond (Mike D), Adam Yauch (MCA) en Kate Schellenbach en was eveneens de bedenker van de naam Beastie Boys.

Beastie Boys - Polly Wog Stew EP
Beastie Boys - Polly Wog Stew EP (1982)

Nadat de hardcore punkband Beastie Boys in 1982 hun debuut had gemaakt met de Polly Wog Stew EP besloten zowel Berry als Diamond om de band te verlaten en werd hun plaats overgenomen door Adam Horowitz (King Ad-Rock). De Beastie Boys zouden daarna wereldberoemd worden met hun hiphopgerichte songs als '(You Gotta) Fight for Your Right (To Party!)', 'Sabotage' en vele andere grote hits.

Dat de groep hun mede-bandoprichter niet vergeten waren bleek in 2002 toen de Beastie Boys een plekje kregen in de Rock and Roll Hall of Fame. Mede-bandoprichter Adam Yauch overleed in 2012 op 47-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.