Lees hier de details van de Overwatch-release

Blizzards shooter Overwatch komt op 24 mei uit voor Xbox One, PlayStation 4 en pc. Lees hieronder enkele belangrijke details over de game.

Net als met de bèta heeft Overwatch wereldwijd een gelijktijdige release. De digitale pc-versie kan al vanaf vandaag gepreload worden via de Battle.net-applicatie. De downloads voor PlayStation 4, Xbox One en pc zijn respectievelijk 20GB, 10,9GB en 30GB. 

Voor de systeemeisen kun je onderstaande overzichten bekijken. Blizzard heeft ook een lijst met ondersteunde videokaarten vrijgegeven, alsmede een lijst van videokaarten die niet ondersteund worden. Die laatste lijst kun je hier vinden.

De Overwatch-bèta trok bijna 10 miljoen spelers, meer dan de bèta van Destiny of The Division. Met de matchmaking moet het dus wel goed komen op de releasedag. 

Overwatch komt met standaard 21 heroes aan boord, maar er gaan momenteel geruchten dat er vanavond een nieuwe hero genaamd Sombra onthuld gaat worden. Volgens de geruchten zou Sombra de moeder zijn van Pharah, en een support rol in de vorm van een sniper spelen. Blizzard heeft sowieso al aangegeven dat het na release meer content zal uitbrengen voor de game, in de vorm van nieuwe maps maar ook nieuwe heroes.