President betaalt tickets voetbalfans

Dat voetbal wereldwijd een populaire sport is zal geen verrassing zijn en dat geldt dan ook voor Zambia. Afgelopen weekeinde stond daar in Kitwe het duel op het programma tussen stadsrivalen Nkana FC en Power Dynamos, waarbij vooral eerstgenoemde een grootmacht is in het Zambiaanse voetbal.

Vermoedelijk waren de tickets voor de wedstrijd wat prijzig voor de lokale bevolking, maar redding kwam uit onverwachte hoek. President Edgar Lungu verscheen ten tonele, want ook hij had wel zin in een goed potje voetbal. De president besloot voor alle toeschouwers de entree te betalen voor de wedstrijd in het stadion waar zo'n tienduizend man naar binnen kunnen. 

"We moeten onze lokale clubs steunen om te zorgen dat er meer geld in het laatje komt voor de ontwikkeling van de sport", liet Lungu weten. "Daarnaast moeten we helpen om het niveau van het voetbal in ons land omhoog te krijgen en daar is simpelweg geld voor nodig, waarvoor het dan weer belangrijk is om onze clubs te steunen."

De president voegde er nog aan toe dat hij onder de indruk was van het niveau van de wedstrijd. Een winnaar kwam er niet, want na anderhalf uur spelen eindigde het duel helaas in een 1-1 gelijkspel.